I'm a kiwi now!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Karin
29 November 2008 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Wauw wat een land zeg, nu al erg enthousiast...en dan te bedenken dat ik er nog maar net een paar uurtjes ben en nog zoveel te zien en te doen heb. Ben helemaal wild en druk in mn hoofd...zal wel een jetlag onder de leden hebben. Zo leuk allemaal hihi. Wat zou er gebeuren als ik het nu keihard op een zuipen zou gaan zetten?? That's the question :) Thee, ranja en cola is het enige wat ik vandaag bij de Pak 'n Safe heb gehaald. De mooiste naam van een supermarkt hie tot nu toer: A Whole New World. Wie verzint zoiets nou?! De vraag blijft onbeantwoord, overigens.
Ben nu bij Greg thuis in Christchurch. Hem de keet uitgejaagd ;) en zit hier genesteld en wel. Prima, niks meer aan doen! Heerlijk een huis, eigen huissleutel, eigen slaapkamer, fijne douche en een big-ass breedbeeld tv waar ik zowel digitaal tv op kan kijken als op kan internetten. Life's good, lekker bijkomen van de reis! Hihi net el even Maori tv gekeken, moet je wel een beetje aanpassen natuurlijk. Dacht dat die mensen alleen in stammen in de bush bush van N.Z. woonden, maar niets is minder waar. Ze lopen gewoon in het wild rond. Mijn god zeg, het kan allemaal! Verkopen bijvoorbeeld sim kaarten bij de Vodafone...mijn nummer hier is: 0064-102706132
De vlucht viel me erg mee eigenlijk. Leuk is anders, zou het niet gelijk willen typeren als mijn nieuwste hobbhy. Maar het is echt wel te doen... Na vertraging op schiphol uiteindelijk om half 8 s avonds de lucht ingegaan. Bleek dat ze een kapot toestel klaar hadden gezet...lekker dan. Tijdens het wachten in gesprek gekomen met een Nederlander, Mischa, die toevallig ook op weg naar Christchurch was. Hij zal wel gedacht hebben ' ik zal dat arm jankend schaap even aanspreken'. Liep daar maar wat te jamnmeren en te doen, moet er wel raar uitgezien hebben. Ja...afscheid nemen viel me zwaar. Peter, Paul, Marjon en Charlotte, supertof dat jullie mij ook hebben uitgezwaaid!
Eenmaal in het vliegtuig, omringd door china-town, wat gegeten en vrijwel gelijk in slaap gedonderd. Werd weer wakker bij het ontbijt. Shanghai sucks bigtime, walgelijk daar zeg! Vieze geur dat daar hangt, bah! Gelukkig niet lang hoeven vertoefen in the Shanghal madness, weinig vertier daar. In Shanghai op draf achter Mischa aangerend, die had deze vlucht al vaker gemaakt. Bekend terrein voor die gast, liep oop heel mans rond daar haha. Was niet de enige die achter hem aan vloog, Dave, ook alleen on tour, deed hetzelfde. Bij inchecken geregeld dat we bij elkaar in de buurt zaten. Wat aanspraak is altijd fijn...als je wakkker bent dan. Tweede vlucht maar slaappillen tot me genomen. Mischa even gewaarschuwd dat wanneer ik zou gaan schuimbekken hij me even wakker zou beuken. Maar dat was niet nodig, uiteindelijk maakte hij me wakker voor een funky broodje bapao. Toch mooi 7 uur onder zeil geweest. Dus heel harrie in de warrie ben ik niet aangekomen in Auckland. De laaste binnenlandse vlucht naar Christchurch was appeltje eitje. Kan geen vliegtuig meer zien voorlopig.
Aangekomen op Christchurch was Greg in geen velden of wegen te bekennen, het ging natuurlijk ook allemaal te mooi. Lag die gast gewoon nog op bed, hij werkt in het casino hier. Werkt altijd s nachts, was door de wekker heen geslapen. Naja kan gebeuren, even in het zonnetje staan koekeloeren is ook niet heel erg. Pfff wat had ik zin in een sigaret zeg, maar nee ik blijf er vanaf. Heb mezelf al ingedekt bij Greg, heb gezegd dat ik niet rook en zo goed als geen alcohol drink...en praktisch nooit uit ga. Wil er wel wat van maken hier he. A.s. dinsdag lunch (met wijn) op het werk van Greg, en uiteraard ga ik mee. Het uur van de wolf zal ik maar zeggen.
Erg vriendelijke mensen hier, voelt allemaal goed. Komende dagen chillen, morgen naar het strand. Even Christchurch verkennen ook en dinsdag tot en met donderdag on tour, waarschijnlijk naar Queenstown en omgeving. Vanaf donderdag 11 december heeft Greg vrij tot na kerst, dan gaan we rondreizen op het zuidereiland en uiteindelijk naar het Noordereiland om kerst te vieren met zijn familie. Dus ja voorlopig blijf ik nog hier, beetje knullig om er vandoor te gaan als hij speciaal vrij heeft gevraagd voor mij... Maar het klikt wel tussen ons eigenlijk weer net zoals in Engeland. Lijkt net alsof er geen 7 jaar heeft tussengezeten. Hij is echter niet veranderd in een prins op het witte paard. De magie in Nieuw Zeeland zal ook wel ver te zoeken zijn haha. Nee ik doe flauw, sowieso erg gastvrij dat ik bij hem mag blijven voor zolang ik wil. Jetlag he, doet rare dingen met die mensch.
Maar alle stokstaartjes op een stokje..prioriteit 1 nu is een auto kopen. Op de site trade me staan best veel goedkope auto's op. Dat is de Nieuw Zeelandse marktplaats. Voor 500 - 700 euro kan ik prima een auto vinden. Hoop komende week eentje te hebben. Dan kan ik em er in januari / februari mooi tussen uit knijpen. Wwoofing staat nog steeds wel in mijn planning of ander vrijwilligerswerk. Dat zal vast wel goedkomen.
Concluderend kan ik zeggen, don't panic, ik ga me hier vermaken! Het klokje tikt hier ook wel. Ben benieuwd hoe mijn haarkleur er over een paar dagen zon uitgaat zien, hoop niet groen ofzo. Heb geen zin om er als een josti bij te lopen.
Ow ja vet cool, ik ga 27 maart naar The Kings of Leon hier!!! Zo gaaf, baalde er al van dat ik ze in Nederland niet kon zien, maar nu ga ik ze gewoon hier zien! Kaartjes zijn al geroggeld, even intermeppen en het komt op de vrachtwaggel deze kant op hehe.
Knuffel en kussen!!
29 November 2008 - 10:11
Yuur:
Hahaha, Kaar.. Klinkt als een erg coole reis. Je hebt daar te veel luxe als ik het zo allemaal lees. Tijd dus om bij de Kiwi's in het wild rond te gaan trippelen. -
29 November 2008 - 10:53
Inge:
Klinkt allemaal goed Black! Maak er wat moois van. A whole new world:)
Liefs Inge -
29 November 2008 - 11:00
M'loes :
Goed zo pumpkin!
Zo te lezen zit jij lekker onder de pannen!
Genieten!
x -
29 November 2008 - 11:00
Mootje:
Whiiee, ka has landed in NZ! :) Ben blij dat het vliegen uiteindelijk meeviel en dat de eerste indrukken goed zijn. Kijk uit naar het volgende verhaal.
Chica, Remember have fun en relax.
Dikke kus! -
29 November 2008 - 11:04
Petros:
duidelijk voorbeeld van een goed begin :P Al met al altijd het halve werk he ;) -
29 November 2008 - 11:30
Jari:
Hahaha... erg kewle intro.. Seems like you're gonna have a great time!
Enjoy Babe!
Tot de volgende aflevering van Kaar in de Bush :P -
29 November 2008 - 11:34
Miekos:
Ha Kiwi!
Mooi aangekomen in het land der landen!
Verken ze en laat the pictures maar komen!
ps: jij geen sigaretten, geen alcohol, en niet uitgaan?? (krabkrab) -
29 November 2008 - 13:12
Pistolen:
Mooi verhaal Stokstaart, volgens mij heb je het wel goed voor mekaar daar! Chill dat je voor 500 euro prima een auto kunt vinden, maar kun je voor dat geld ook een prima auto vinden..? :p
Ben benieuwd wat je allemaal gaat beleven, have fun!!
29 November 2008 - 13:58
Charlotte:
Meisie! Ik wil mee naar Kings of Leon! Stomme concert is uitverkocht en ik wil ze heel graag zien.
Leuk om te lezen dat je een goede eerste indruk hebt, de tijd vliegt vast voorbij.
kus -
Xx hester -
29 November 2008 - 19:00
J.p & Marieke:
Hay,
net weg en dan al zoveel te melden! Dat gaat leuk worden de komende maanden.....lekker mailen. Fijn dat je veilig bent aangekomen. Genieten en....LOS!!! xx -
30 November 2008 - 04:03
Dung:
Shizzle! :) -
30 November 2008 - 12:30
Essy:
Hahaha Kaar wat kan jij superleuk schrijven, lig het hele verhaal al in een deuk eigenlijk haha... Geweldig dat het allemaal zo positief lijkt te zijn en dat je nu al aan het genieten bent en dat je niet gerookt hebt (Y) Enjoy, X -
30 November 2008 - 13:21
Eva:
Kaar!!
Mooie verhalen & grandioze plannen! Je klinkt nog behoorlijk helder voor iemand met een jetlag. Shanghai stinkt?? Vooral tussen de Kiwi's blijven dan! -
30 November 2008 - 18:38
Henrieke:
Hey
Dacht dat je met de auto ging!! :D
Maar je bent net 10 min geland en nu al zo'n verhaal. Haha
KLinkt allemaal erg goed en ben beniewd naar je volgende verhaal.
Kussies -
01 December 2008 - 02:40
Petey:
Fantastisch!benieuwd naar foto's
KUS -
01 December 2008 - 07:02
Edouard:
He topper.
Klasse dat de reis goed is gegaan, veel plezier en pas op je zelf.
Groeten van al je Schreuder vrienden en ronald -
01 December 2008 - 15:03
Emmy:
Hé Kaatje,
Wat kun jij leuk schrijven, net alsof ik het zelf beleef wanneer ik het lees!!!!
:-)
We'll keep in touch..
x -
01 December 2008 - 19:58
Annemieke:
Klinkt allemaal erg goed!!
Lekker van genieten, voor je het weet is het mei...
Liefs, x